wp_20161030_005-2

Biografie Jan Egas

Jan Egas werd geboren in 1949 in Hardinxveld. Al op 10 jarige leeftijd werd zijn talent opgemerkt. Op de lagere school werden zijn olieverfschilderijen al in de klas door zijn medeleerlingen bewonderd. Van 1974 tot 1976 was hij werkzaam bij een architectenbureau waar hij veel bouwkundige kennis opdeed, wat later zeer van pas kwam.

Sinds 1976 is hij werkzaam als freelance illustrator. Hij gebruikt voor zijn werken diverse technieken. Tot 2000 heeft hij veel reclame opdrachten gedaan voor o.a. de Bijenkorf, Hema, PTT, Albert Heijn, Zonnatura, Canon, Habitat, Postbank, Nederlandse Spoorwegen, Heineken, UTD Veevoeders en anderen. Ook werkte hij voor veel tijdschriften zoals Libelle, Margriet, Viva, Handig en Tuinieren. Boekillustraties maakte hij voor o.a. Waterschapsheuvel, Greenpeace in actie, diverse kinderboeken en lesmaterialen

Door de jaren heen kwam de specialisatie naar voren voor onderwerpen in de architectuur en natuur .. Hij maakte een ontwerp voor de Nederlandse Spoorwegen voor het Station van 2005. Diverse ontwerpen voor de vernieuwing van Amsterdam Zuidoost, en enkele voorstellen voor de vernieuwing van Hoog- Catharijne in Utrecht. Al jaren illustreert hij de reisgidsen van de Capitoolreeks. Daardoor heeft hij een groot archief van tekeningen opgebouwd van de monumenten en musea in Nederland en België.

Naast zijn commerciële werk maakt hij ook realistische schilderijen, wat later uitgroeit tot grote collageachtige replica horloges schilderijen.
Door zijn grote interesse voor het werk van Jheronimus Bosch is Jan Egas ook een deskundige op dit gebied.
Jan is a veelzijdig kunstenaar en kan diverse commerciële opdrachten voor u uitvoeren. Neem gerust contact op.

 

 

 
error: Copyright Jan Egas